razvojni_logo_cb_s

6 loših navika koje bismo trebali izbaciti iz rutine!

Loše navike lako usvajamo, ali teško mijenjamo! Ukorjenjene u našoj rutini polako, ali sigurno utječu na nas kreirajući potpuni “nered” od života. Usvojene navike teško je mijenjati, ali nije nemoguće, no potrebno je raditi na sebi budući da su “loše” navike već postale dio rutine. No, ukoliko se ne odvažimo na ovaj korak, lako je moguće kako će upravo te navike utjecati na naše buduće poslovne prilike i ljude koji su nam dragi.

Želite li biti bolja verzija sebe? Ovo je nekoliko loših navika koje je potrebno eliminirati iz života!

  1. Odgađanje

Nalazite li se često u situaciji kada sve bitne zadatke gurate pod tepih i ostavljate za drugi dan, a možda i tjedan? Uspjeh uvelike ovisi o našem odnosu prema obavezama, ali i sitnicama, a ako ih ne riješavamo odmah, teško da ćemo se odvažiti za btinije korake u našem životu.

  1. Pretjerano sanjarenje

Prema nekim sitraživanjima sanjarenje o savršenoj budućnosti iscrpljuje energiju, što nas na kraju demotivira za neke bitnije korake. No, maštanje nije loša navika, ali postoje određeni trenutci kada nam pomaže, a kada ne. Maštanje i zamišljanje nečega nestvarnog drugačije je od pokušaja predviđanja budućih događaja, analiziranje mogućih postupaka, odnosno gdje nas oni mogu odvesti. U tome je razlika između kretanja prema naprijed i stajanja na mjestu.

  1. Mobitel u društvu

Nepristojno gledanje u mobitel dok netko pokušava komunicirati s nama ostavlja dojam lošeg bontona. Kada razgovaramo, trebali bismo se fokusirati isključivo na taj razgovor i osobu. Komunikacija s drugom stranom puno je ugodnija kada se fokusiramo bez neprestanih i nepristojnih prekida.

  1. Mobitel, tablet i laptop prije spavanja

Korištenje laptopa i ostale elektronike prije spavanja utječe na kvalitetu našeg sna. Svijetlost elektronike remeti proizvodnju melatonina, hormona odgovornog za poticanje sna. Na taj način remeti se naš birotam, budući da ostajemo dugo budni noću. Ukoliko ništa ne poduzmete s vremenom možete razviti nesanicu. Osim toga, neispavanost i pospanost u jutarnjim satima loše utječe na cjelokupnu produktivnost tijekom dana.

  1. Prilagođavanje drugima

Često nam govore kako se moramo prilagoditi, ali postoji razlika u prilagođavanju i pokušaju da se svidimo svima. Ukoliko želimo postići da nas svi favoriziraju, dugoročno nećemo biti zadovoljni, jer nitko ne voli one koji se previše trude da kako bi se svidjeli svima. Staviti sebe na prvo mjesto je najbitnije! Nađete li se u situaciji gdje morate mijenjati vlastite vrijednosti, uvjerenja i mišljenja okrenite se i pronađite svoj put.

  1. Druženje s negativnom i nepoticajnom okolinom

Nalazi li se u vašem društvu osoba koja daje nepotrebne obeshrabrujuće i negativne komentare o onome što mislite? Iako smo sami sebi najveći kritičari, ovakve situacije dodatno pogoršavaju situaciju. Takve ljude jednostavno je najbolje maknuti iz života i fokusirati se na osobe koje zaslužuju našu pažnju, koje nas potiču i rastu s nama.