razvojni_logo_cb_s

Šta je dermapen?

Kako koža stari sve više gubi na svojoj vitalnosti. Javljaju se bore, neujednačen ten, fleke… Ovaj tretman je jako djelotvoran i za tretiranje ožiljaka od akni. Znači, dermapen spada u najdjelotvornije metode potpunog pomlađivanja kože. Ima za cilj vraćanje mladalačke jedrine lica, a osim klasičnog antiage efekta ovaj tretman osvježava lice i primjenjiv je u redukciji ožiljaka. 

Ubraja se u grupu mezoterapije. Mezoterapija mikroiglicama  čime se stimuliše proizvodnja kolagena, te se koža regenerira, ublažavaju se  bore, ožiljci , strije i ima lifting efekt na koži. U odnosu na mezoterapiju i dermaroller dermapen ima mnogo gušće iglice i tanje iglice što dovodi do toga da se pore kvalitetnije popunjavaju. Uređaj je napravljen od nehrđajućeg čelika, a glava aparata je sterilna i mijenja se prilikom svakog novog izvođenja. Podstiče razvoj novih kapilara, poboljšava prokrvljenost kože, bolji dotok kisika i hranjivih materijala. Nakon tretmana je moguće bolje u duboke slojeve tkiva ubaciti hijaluronsku kiselinu, vitamine, minerale i druge mezoterapijske koktele. I do 1000 puta se povećava prodiranje njihovih velikih molekula kroz kožu. Ovom metodom se tretiraju: bore, ožiljci od akni, fleke 

( hiperpigmentacija) opadanje kose, strije, starenje kože, sužavanje pora, revitalizacija umorne kože, uklanjanje akni, tretiranje celulita, poboljšanje tonusa kože, pomlađivanje i regeneracija i biorevitalizacija kože.