razvojni_logo_cb_s

Vlatka Karanović: I privatno i poslovno sam patrijarhalna osoba

Uspješna, talentirana, skromna i jednostavna osoba. Žena koja je sama i uz puno truda i odricanja izgradila prepoznatljivu karijeru. Za neke je ova mlada žena princeza zavičajne pjesme, a za nas veliki prijatelj naše medijske kuće. Razgovaramo sa jednom od najpopularnijih i najtalentiranijih pjevačica narodne muzike Vlatkom Karanović.

1. Možeš li nam nešto reći o svojim počecima? Kako je Vlatka Karanović ušla u svijet muzike?

Kao mala voljela sam muziku i od vrtića počela sa recitacijama pjesmica, pa kasnije folklor, slušanje muzike i pjesama. Kad sam izbjegla sa svojih 10 godina sudjelovala sam na takmičenja i počela sam dobivati priznanja i zahvalnice. To mi je davalo sve više volje za muziku i shvatila sam da je to moja ljubav. 

2. Koliko si albuma do sada snimila i koje pjesme bi izdvojila kao najdraže, odnosno koja je tvoja “lična karta”?

Snimila sam par albuma, i par singlova od kojih su i dueti dragim kolegama Krajišnicima. Svaka pjesma ima svoju draž, a naravno da je moja lična karta pjesma „Drvarčanka“.Izdvojila bi i pjesme „Pečat“, „Ružin trn“, „Majko moja mila“, „Otkud ti na mojoj svadbi“, „Idemo malena“, „Bajka“..

3. Mi kao dobro obaviješten medij imamo informacije da spremaš nešto novo. Hoćemo li čitateljima Razvojnog portala otkriti o čemu se radi?

Dobro ste obaviješteni. Bože zdravlja biće nešto novo, ali duetska pjesma sa mojom dragom i za mene najboljom prijateljicom.

4. Tko je Vlatka Karanović privatno van scene i kad se kamere ugase?

Vlatka je jedna normalna, patrijarhalno odgojena osoba i uvijek ista van scene kao i na sceni. Oni Koji me znaju dobro, znaju kakva sam, a oni sto pričaju negativno, ne znaju me i nisu ni bitni. Da bi mogli pričati o nekom moraju ga dobro poznavati, ali to me ne dotiče jer znam da je ljubomora bolest.

5. Reci nam malo više o sebi. Što privatno slušaš od muzike? Koja je zadnja knjiga koju su pročitala?

Ne želim da se hvalim, ali najviše me usreći kada pomognem siromašnima i iznemoglima i kada nahranim odbačene životinje. Volim da se družim sa pozitivnim osobama i ne gledam naciju, boju kože, zanimanje već samo da li se radi od dobroj osobi ili ne. Doživjela sam mnoge neprijatnosti, ali ne vraćam zlobom nego dobrotom i nikog ne mrzim. Slušam zavisno od situacije svu muziku, ali najviše narodnu. Volim da čitam, a posljednje što sam pročitala je knjiga  “Čuda Svetog Vasilija Ostroškog” 

6. Koji su planovi za budućnost?

Ne volim da planiram puno unaprijed, ali mimo pjevanja razmišljam o zasnivanju porodice. I samo polako Bože zdravlja.

7. Tvoja poruka čitateljima Razvojnog portala?

Dragi moji, radite ono što volite i budite svoji! Činite dobro i nadajte se dobru. Uživajte uz moje pjesme budite mi zdravi i sretni. Sve vas toplo pozdravljam.