razvojni_logo_cb_s

“Mamma mia!” Golman ličkih korijena je junak Rome!

Golman Mile Svilar izrastao je u heroja Rome, pošto je sa dva odbranjena jedanaesterca u penal seriji protiv Feyenoorda odveo Vučicu u osminu finala Lige Evrope. Dovoljno razloga da mladi čuvar mreže blista od sreće.

– Ovo je nevjerojatno, nemam riječi! Cijeli život sam radio za ovaj momenat. Potpuno je ludo. Mamma mia! – rekao je Mile Svilar, a njegove izjave prenose gotovo svi mediji.

– Odbranio sam dva penala, a mogao sam i treći. Gledao sam video materijale sa trenerom, ali onda sam na licu mjesta odlučio u koju stranu da krenem. Bio sam na dobroj strani kod tri od pet penala.

Mile Svilar je tema broj jedan u Italiji nakon fantastične partije i pobjede Rome nad Feyenoordom.

Mile Svilar u tinejdžerskim danima važio je za jednog od najtalentiranijih golmana. Postao je najmlađi nogometaš u povijesti Benfice u kolovozu 2017. godine, najmlađi golman u povijesti Lige šampiona samo nekoliko nedjelja kasnije, međutim njegova priča nije bila samo bajka.

Ovaj talentirani sportaš vuče korijene iz Like, odnosno iz sela Pećani kod Udbine, a svi ličani su sa ponosom i oduševljenjem doživjeli njegove uspjehe u karijeri.