razvojni_logo_cb_s

Rada Manojlović – pjevačica koja je za samo nekoliko godina došla do samog vrha estradne scene

Radmila Rada Manojlović je 25.08. proslavila 38 rođendan, a već je za nevjerovatno kratko vrijeme postala pjevačica koja je stigla do samog vrha estrade i kojoj je samo nebo granica. Dok se nije pojavila na Grand sceni uglavnom je provodila vrijeme u svom rodnom selu Četerežu. Kada je imala 19 godina, majka joj je preminula od teške bolesti. Uz pomoć sestre Maje i oca Radeta prebrodila je taj gubitak.

Rada se 2003. godine prijavila za audiciju Zvezde Granda. Na toj audiciji nije imala sreće, ali snimila je album koji nije poznat publici i nije postigao očekivani uspeh. Nakon četiri godine, svojim glasom skrenula pažnju i kada je počelo takmičenje Zvezde Granda isticala se i došla do finala. U finalu nije imala sreće, ostali su Dušan Svilar i ona, ali je osvojila drugo mjesto. Kao i ostali učesnici finala dobila je svoju prvu pjesmu Nikada više. Ubrzo je i počeo Grand festival na kojem je Rada otpjevala svoju novu pjesmu Bole ove usne neverne. Odmah je počela da osvaja publiku. Zatim je snimala svoju treću pjesmu Bolje ona nego ja.

Nakon toga snima još nekoliko albuma i duet sa Sašom Matićem. Iz godine u godinu postaje sve popularnija, a poslijednjih nekoliko godina došla je do samog vrha estradne scene. Svaki njen nastup je ispunjen do poslijednjeg mjesta,a svi termini su rezervirani nekoliko mjeseci unaprijed.