razvojni_logo_cb_s

Milka Forcan – žena ličkih korijena i njen put do najmoćnije žene u Srbiji

Prije točno  14 godina vidjeli smo je u Srbu, rodnom mjestu njenog oca, na otvorenju spomenika u čijoj je obnovi i sama sudjelovala kroz pomoć u vidu prikupljanja sredstava. Neki mediji su tada izvjestili da je njena pojava privukla više medijske pozornosti od tadašnjeg predsjednika države. Milka Forcan, žena čiji su korijeni iz Like došla je do mjesta potpredsjednice kompanije Miroslava Miškovića,a po ankati Blica 2006. godine je proglašena najmoćnijom ženom u Srbiji. 

Milka Forcan je rođena u Beogradu 1969. godine u obitelji Mileusnić Jovana koji je dvadeset pet godina bio direktor firme Jugohemije. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Nakon diplomiranja, otišla je u London, gdje je stekla prva radna iskustva iz oblasti marketinga. Po povratku u Srbiju, 1992. zaposlila se u poduzeću Delta M, koje je tada brojalo dvanaest zaposlenih.

Tijekom svoje osamnaestogodišnje karijere u Delti, radila je u međunarodnoj trgovini, financijama, marketingu i odnosima sa javnošću. Stjecala je iskustvo radeći sa najvećim svjetskim brendovima kao što su Fiat, Nike, Nivea i mnogi drugi. Aktivno je sudjelovala u širenju poslovne mreže Delta Holding-a u zemljama regije. Potpredsjednik Delta Holdinga postaje 2003. i aktivno sudjeluje u širenju poslovne mreže kompanije.Od 2004. godine do 2011 bila je Predsjednik Upravnog odbora Jugohemije, druge najveće veleprodaje farmaceutskih proizvoda u Srbiji.Milka Forcan u okviru Holdinga 2008. godine osniva Kancelariju za međunarodne odnose, u cilju promocije Delte i srpske privrede na međunarodnim tržištima. Sudjelovala je na brojnim internacionalnim konferencijama i događajima kao što su: Svjetski ekonomski forum u Davosu, Europski biznis samit u Briselu, Friends of Europe – Balkanski samit u Briselu.Posljednjih godina, nakon razlaza sa Delta Holdingom i Miroslavom Miškovićem maksimalno se povukla iz javnosti i otišla u konzultantske vode.