razvojni_logo_cb_s

Malo kreativnosti vodi vas u Holywood i u bolji život

Na desetak kilometara ispred Gornjeg Milanovca na čuvenoj Ibarskoj magistrali teško da ćete proći a da ne primjetite nesvakidašnji prozor – na proplanku Rudnika na trometarskim bijelim slovima ispisano je „HOLYWOOD“, a iznad ćiriličnim slovima ispisano je i „SRPSKI“. Tvorac Holywood-a u ovim krajevima je Ivan Jakovljević poznatiji kao Ivo Car kako ga zovu mještani i prijatelji koji sa ovim projektom želi da pokrene etno turizam u svom kraju.

Ovaj natpis nastao je davne 2007 godine kao instalacija metalnih cijevi i lima za koju je Ivo uzeo kredit u banci koji je otplaćivao naredne dvije godine. Natpis koji čini 8 slova dimenzija 2,5 x 3 metra je izuzetno posjećen od turista iz Srbije i inozemstva.

I ivo nije na tome stao. Kad je zaradio nešto novca, već 10 godina kasnije Ivo je novinarima predstavio novi projekt, najveću ljuljačku u Srbiji. Visoka je 5, a široka 4 metra. Dužina lanca je 4,7 metara.

I tu nije kraj projektima ovog čovjeka. Izgradio je i Zemlju čarobnjaka iz Oza koji je izgradio uz pomoć pozajmice i sponzorstva. Kompletna izgradnja ovog projekta je trajala 3 mjeseca, a danas posjetitelje kroz zemlju iz bajke vodi jedna učenica 6 razreda. Samo kroz nekoliko godina ovaj projekt je posjetilo preko 5000 turista, a ovom kreativnom čovjeku donjelo prihode za život.

Ova kreativna priča jednog običnog i prosječnog čovjeka je samo dokaz da se uz malo kreativnosti i sa malo novca, može napraviti turistička priča i u kraju gdje je do tada turizam bio tek u povojima. Pojedinci i kreativni ljudi mijenjaju svijet na bolje. Jako puno je ovakvih krajeva gdje se može napraviti neka slična priča. Što se čeka?