Jelo koje je popularno već desetljećima, a iako je priprema malo duža – musaku možete složiti ranije i onda je peći taman prije ručka. Zasitna je i bogata pa će vam uz nju trebati samo malo zelene salate.
Sastojci
Broj porcija
6
Mesni sloj
3 žliceulja
600 gmiješanog mljevenog mesa
2crvena luka
3 režnjačešnjaka
sol
papar
Preljev
2jaja
250 mlmlijeka
sjeckanog svježeg peršina
sol
200 ggaude za posipati
Sloj od krumpira
1,2 kgvećih krumpira
Priprema
1Pripremite krumpir
U slanoj vodi skuhajte krumpir u kori i ostavite da se ohladi. Ogulite ga.
2Pripremite meso
Na ulju dinstajte luk da postane staklast, dodajte češnjak, kratko promiješajte pa ubacite meso.
Kad nakon 15ak minuta dinstanja uz stalno miješanje dobije boju sa svih strana posolite i popaprite pa maknite s vatre.
3Napravite preljev
Jaja i mlijeko izmiješajte pjenjačom i dodajte svježi nasjeckani peršin. Posolite.
4Složite i ispecite
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Dno vatrostalne posude (keramičke ili staklene) premažite s malo ulja, tek toliko da se krumpir ne zalijepi.
Sad trećinu krumpira kuhanog u kori narežite na ploške i stavite na dno kao prvi sloj musake.
Na to stavite polovicu mesa, pokrijte drugom trećinom kuhanog krumpira narezanog na ploške, stavite drugu polovicu mesa i završite sa slojem krumpira.
Prelijte pripremljenim preljevom od jaja i mlijeka, posipajte naribanom gaudom i stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 45 minuta.
Prije r