razvojni_logo_cb_s

Musaka od mesa i krumpira

Jelo koje je popularno već desetljećima, a iako je priprema malo duža – musaku možete složiti ranije i onda je peći taman prije ručka. Zasitna je i bogata pa će vam uz nju trebati samo malo zelene salate.

Sastojci

Broj porcija

6

Mesni sloj

3 žliceulja

600 gmiješanog mljevenog mesa

2crvena luka

3 režnjačešnjaka

sol

papar

Preljev

2jaja

250 mlmlijeka

sjeckanog svježeg peršina

sol

200 ggaude za posipati

Sloj od krumpira

1,2 kgvećih krumpira

Priprema

1Pripremite krumpir

U slanoj vodi skuhajte krumpir u kori i ostavite da se ohladi. Ogulite ga.

2Pripremite meso

Na ulju dinstajte luk da postane staklast, dodajte češnjak, kratko promiješajte pa ubacite meso.

Kad nakon 15ak minuta dinstanja uz stalno miješanje dobije boju sa svih strana posolite i popaprite pa maknite s vatre.

3Napravite preljev

Jaja i mlijeko izmiješajte pjenjačom i dodajte svježi nasjeckani peršin. Posolite.

4Složite i ispecite

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.

Dno vatrostalne posude (keramičke ili staklene) premažite s malo ulja, tek toliko da se krumpir ne zalijepi.

Sad trećinu krumpira kuhanog u kori narežite na ploške i stavite na dno kao prvi sloj musake.

Na to stavite polovicu mesa, pokrijte drugom trećinom kuhanog krumpira narezanog na ploške, stavite drugu polovicu mesa i završite sa slojem krumpira.

Prelijte pripremljenim preljevom od jaja i mlijeka, posipajte naribanom gaudom i stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 45 minuta.

Prije r