razvojni_logo_cb_s

Otvoren novi ‘retail park’ vrijedan 35 milijuna eura

“Na južnom dijelu zemljišta, za otprilike godinu dana, vrata će otvoriti još pet trgovina, samostojeći restoran brze prehrane McDonald’s i skladište, a investicija za drugu fazu iznosi više od 10 milijuna eura.

U Industrijskoj zoni Bakar na Kukuljanovu u srijedu je otvoren novi trgovački centar “Galerija Bakar”, na površini većoj od 30.000 četvornih metara, u koji je uloženo oko 35 milijuna eura, a posao će u njemu naći 350 djelatnika.

Kako se navodi u priopćenju “Galerije Bakar”, novi trgovački centar osmišljen je kao ‘retail park’, odnosno niz trgovačkih jedinica koje se nalaze u istom kompleksu, pri čemu svaka od njih ima zaseban vanjski ulaz.

Maloprodajna površina centra premašuje 30.000 četvornih metara, što ga ujedno čini i najvećim trgovačkim središtem u Bakru i okolici, a otvara se i 350 novih radnih mjesta te će se uprihoditi dodatna sredstava u lokalni proračun za razvoj infrastrukture i kvalitetniji životni standard građana, stoji u priopćenju.

“Trenutno se u Industrijskoj zoni Bakar gradi 20 hala, u tijeku je natječaj za projektiranje velikog sportskog centra s tri bazena i dvoranom te poslovnim prostorima, a sve smo bliže i realizaciji izgradnje dječjeg vrtića. Ove godine bit će zaposleno više od 500 ljudi u Industrijskoj zoni Bakar, od toga više od 350 u ‘Galeriji Bakar’”, kazao je Tomislav Klarić, gradonačelnik Grada Bakra.

U prvoj fazi izgradnje specijaliziranog trgovačkog centra Galerija Bakar 15 brendova otvorit će svoja vrata, a kupci će na raspolaganju imati 550 parkirnih mjesta. Ukupna investicija za prvu fazu iznosi oko 35 milijuna eura, naveo je Neven Marić, ispred investitora AM PS Lambda Nekretnine d.o.o.