razvojni_logo_cb_s

Nakon 30 godina izašao novi album ITD benda ”Orao nikad ne leti u jatu”

ITD bend koji je žario i palio osamdesetih godina sa pjesmama “Sonja”, “Lagano umirem (u tvome sjećanju)”, “Elena”, “Rođen u Zagrebu”, “Gradske cure”, “Skidam te pogledom”, “Vojnička” i mnoge druge, nakon trideset godina objavio je novi album.

Bend na čijem albumu se svojevremeno pojavio i jedan od najboljih gitarista svijeta, Albert Li, kroz koji su prošli muzičari, poput Branka Bogunovića Pifa, Mate Došena, Fedora Boića, Branka Kezelea-Đula, Miroslava Budanka, Damira Lipošeka i mnogih drugih.

Novi album “Orao nikad ne leti u jatu” s originalnim pjevačem Branislavom Bekićem, potpisuje Miroslav Rus, koji je u međuvremenu radio najistaknutije izvođače u regiji (Toše Proeski, Tony Cetinski, Crvena jabuka, Željko Bebek, Zdravko Čolić…) Na albumu se nalazi dvanaest novih pjesama, a ta kultna muzička ekipa ne krije uzbuđenje, jer ITD band se ponovno okupio nakon 30 godina i spremni su na nove izazove.

Peti po redu album ITD bend donosi jedan spoj osamdesetih i vremena u kojem živimo. Svirački izuzetno profesionalno odrađen album, obogaćen i svirkom najboljih domaćih izvođača, zvuči nikada svježije. Miroslav Rus, tvrdi da je ovaj album zapravo početak drugog poluvremena utakmice koju igra ITD band.

Primjetno je i oduševljenje Branislava Bekića novim albumom koji kaže da ima poluimaginarni osjećaj, jer je oživljavanje benda spavalo u njemu. Potreba za muzikom oduvijek je postojala, ali život ga je odveo u drugom smjeru. Češćim dolascima u Zagreb, intenzivirala su se snimanja u studiju, jedna po jedna pjesma i sve se probudilo. Nestvaran je sada osjećaj, jer dogodilo se nešto u što možda nije istinski vjerovao da će imati prilike doživjeti, a želio je. Otišao je iz benda, u Švedsku, a nije stavio točku na ‘i’.Među ljudima koji su stvarali ovu priču je i Igor Kelčec iz čije je umjetničke radionice proizašao omot; koji oduševljenje novim albumom nije skrivao. Pokazalo se kao idealna prilika da i on bude dio ove priče, oslikavši naslovnicu albuma ‘“Orao nikad ne leti u jatu”