razvojni_logo_cb_s

Fenomen punog Mjeseca u Strijelcu

Koliko puta ste se zapitali šta znači fenomen punog Mjeseca? 

Zašto su stari narodi vjerovali u moć punog Mjeseca i započinjali bitne procese, poslove, donosili važne odluke kad je mlad Mjesec? 

Danas kada se mnogo brže i intenzivnije razvijamo kao ljudska bića i civilizacija, pun Mjesec kroz astrologiju ima poseban značaj koji se vidi kao velika nagomilana energija puna emocije i strasti. 

Kada je pun Mjesec nije dobro počinjati i pokretati nove poslove i obaveze ili davati značaj svemu što je novo i nepoznato. Tada je energija veoma napeta i svi se osećaju uznemireno, nezadovoljno i odnosi su zategnuti, skloni svadjama i sukobima. 

Pun Mjesec u znaku Strijelca se dogadja 4. lipnja i donosi veoma jake emotivne reakcije koje lako mogu da pređu u rasprave i svađe posebno kada su u pitanju Strijelčevi i Blizanci. 

U ovom trenutku kada se pokreće ova burna energija punog Mjeseca važno je da smirimo sebe i ne pravimo problem tamo gdje osećamo uznemirenost posebno u vezi komunikacije i potrebe da iskažemo svoje slobodno mišljenje. 

Strijelcevi mogu imati velike ljubavne sukobe ako ne kontrolišu svoje emocije a kada su u pitanju Blizanci njihova vladajuća planeta Merkur u znaku Bika i ukazuje na veliki tvrdoglavost u komunikaciji sa partnerom. 

Djevice i Ribe mogu imati veće probleme u ljubavnoj komunikaciji posebno kada su u pitanju mogućnosti obnavljanja veze iz prošlosti. 

Poruka ovog punog Mjeseca je da ne potežemo za slobodom govora i nezavisnim mišljenjem u ovom trenu, jer se sve može pogrešno razumjeti. Potrebno je sačekati da prodje uticaj Meseca i tek poslije 10. lipnja baviti se odredjenim ljubavnim odnosima i komunikacijom.