razvojni_logo_cb_s

Trinaesta Lička olimpijada održaće se 24.lipnja u Banji Junaković.

Na njoj će se sudionici, prema utvrđenim propozicijama takmičiti u deset disciplina tradicionalnih starih sportova (trčanje u vreći -djeca, vučenje kuke, skok u dalj iz mjesta, pretezanje štapa, hodanje po brvnu, obaranje ruke, skok u vis iz mjesta, penjanje uz stožinu, bacanje kamena sa ramena, nadvlačenje konopa), a olimpijada će, uz bogat kulturno-umjetnički program, biti mjesto prijateljskog druženja domaćina opštine Apatin i Zavičajnog udruženja Ličana „Nikola Tesla“ Apatin sa sudionicima i gostima.

„Programom je predviđen doček gostiju od 9 sati, a zatim i postrojavanje ekipa i svečano otvaranje. Vojska će za ručak pripremati grah, koji će biti besplatan za sve posjetitelje olimpijade, te pozivam sve naše sugrađane da dođu za vikend u Banju Junaković da zajedno uživamo u igrama, pjesmi i druženju“, poručuje Milan Škrbić, predsednik Zavičajnog udruženja Ličana „Nikola Tesla“ Apatin.

Kao i prethodnih godina prva disciplina je trka djece u vrećema, a zatim nadmetanje u sportskim disciplinama.

Ovom Olimpijadom naša opština odaje dužno poštovanje prema uspomenama, koje Ličane povijesno vežu za njihove autohtone i matične ličke zavičaje, krajeve i ognjišta.