razvojni_logo_cb_s

Petram Resort u vrijednosti od 100 milijuna eura je najveća ovogodišnja investicija u hrvatski turizam, a investitori su iz Srbije

U Savudriji je otvorena najveća ovogodišnja investicija u hrvatski turizam – resort Petram Resort & Residences vrijedan oko 100 milijuna eura.

Riječ je o investiciji srpske tvrtke MK Group u vlasništvu Miodraga Kostića, koja u Hrvatskoj već ima hotel Kempinski Adriatic, i Aleksandar Group. U susjednom Portorožu MK Group ima također još jedan hotel pod brendom Kempinski i aerodrom.

Na zemljištu u mjestu Alberi do hotela Kempinski Adriatic, koje se prostire na gotovo 85.000 kvadrata, sagradili su apart-hotel sa 179 smještajnih jedinica, 55 luksuznih vila te tri stambene zgrade s 18 stanova čiju arhitekturu i dizajn potpisuju zagrebački Lad 1 studio i Maja Bručić kao glavna arhitektica, ujedno i voditeljica projekta. Kapaciteti su svi visoke kategorije, s četiri i pet zvjezdica, a koncept resorta je drugačiji od ostalih na hrvatskom tržištu. Naime, čak 60 posto vila i apartmana u hotelu već su prodani privatnim vlasnicima iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Njemačke, Italije i drugih zemalja. Cijene kvadrata vila koje su velike i do 400 kvadrata kreću se od 5500 eura naviše.

Ono po čemu je ovaj resort poseban je najduži infinity bazen na krovu bilo koje zgrade u Europi ili drugi najduži na svijetu, odmah iza infinity bazena na vrhu hotela Marina Bay u Singapuru. Dužina infinity bazena na krovu hotela Marina Bay u Singapuru iznosi 150 metara, a Petram ima bazen od čak 105 metara, s time da je dio bazena pokriven budući da će resort raditi i u zimskim mjesecima. Na krovu se nalaze i high end wellness s pogledom na more, teretana i ekskluzivni restoran, koji ima pogled na more u radijusu od 270 stupnjeva. U njemu će ubrzo svoj restoran otvoriti ugledna chefica Ana Roš.

Resort je svečano otvoren uz proslavu 40 godina poslovanja kompanije MK Group, koja je iskoristila ovu priliku i da predstavi svoj trogodišnji investicijski ciklus vrijedan čak 1,6 milijardi eura. A on se odnosi tek manjim dijelom na turizam, čulo se od generalnog direktora ove grupe Mihaila Jankovića.