razvojni_logo_cb_s

U Prokikama u Lici je napravljeno najvećih 25 košarkaških  transfera Eurolige

Mnogi ljubitelji košarke u Srbiji vjerovatno nikada nisu ni čuli za agenta Marka Jelića, iako je u pitanju čovjek koji je  sezone 2020 ostvario najveći transfer u Euroligi i koji radi za agenciju koja zastupa Janisa Adentokumpa i Stefona Karija!

Jelić je član agencije “Oktagon” koja je među tri najjače u Europi i među četiri u NBA ligi, prije tri godine je većinu svojih poslova završio iz sela koje broji 86 stanovnika. Iako je rođeni Beograđanin, on je sa obitelji otišao u ličko  selo Prokike i u razgovoru sa medijima otkrio je kako je tokom tog ljeta “udomio” veliki broj igrača.

– Mi smo zapravo ovde došli na svadbu i plan je bio da ostanemo pet-šest dana, te produžimo za Trebinje. Ali, kako se i u Beogradu i u Republici Srpskoj dogodio drugi val koronavirusa, zbog supruge i sina procjenio sam da ćemo tu biti najsigurniji. Štaviše, sve to vreme boravka u Lici nisam morao da nosim masku, čak sam i izbjegavao da slušam o korona virusu – rekao je Jelić.

Samo te godine iz srca Like, odnosno Prokika iz općine Brinje napravljeno je čak 25 sportskih transfera igrača od kojih većina i danas nastupa za te klubove. Ovo je vijest koja je prošla nezapaženo medijski, a samo ovaj podatak govori da Lika postaje poznata po sve više stvari. Možda je baš ovo turistička budućnost Like, da se između ostalog poslovnim ljudima iz cijelog svijeta ponudi mogućnost da u miru i ljepoti ličke prirode nekada obave i velike poslove kao što je i ovaj u svijetu sporta.