razvojni_logo_cb_s

KAKO ZAŠTITITI KOSU OD SUNCA

Njega i zaštita kose od sunca i velikih vrućina izuzetno je važna ukoliko želite da vam kosa i dalje izgleda dobro.

Prije svega, potrebno je da izaberete specijalne proizvode za njegu kose koja imaju zaštitni faktor u sebi. Mnogi proizvodi za stilizovanje već sadrže SPF u sebi a nivo zaštite mora biti najmanje 12. Specijalni sprejevi za kosu sa foto i termičkom zaštitom su se dobro pokazali. Oni obavijaju kosu, formirajući na njoj sloj koja štiti od spoljašnjih štetnih faktora. Ne zaboravite da ih treba nanositi na svaka 2 sata, kao što je slučaj i sa kremom za sunčanje!

Takođe, preporučuje se upotreba balzama i šampona za kosu sa dimetikonom koji olakšava oblikovanje kose i spriječava stvaranje statičkog naboja.

Ukoliko provodite dosta vremena na suncu, preporučuje se da pokrijete glavu šeširom ili maramom, kako biste se zaštitili.

Nakon posjete plaži, preporučuje se da kosu isperite čistom tekućom vodom i nanesete hidratantnu kremu. Ovo će pomoći da se oslobodite kristala soli, koji rade kao sočiva na suncu i pojačavaju negativne efekte ultraljubičastog zračenja. Vlasi će biti zaglađene, spriječavajući isparavanje vlage i kosa će zasijati.