razvojni_logo_cb_s

Skućili se u napuštenom autobusu iz Breninog filma: Par iz Srbije živi na točkovima

Život na točkovima Ane i Strahinje senzacija je još od vremena kada njihov putnički autobus nije imao mnogo toga što ga danas već čini njihovim utočištem. Nakon što su izbacili sjedišta iz starog vozila, temeljno su ga preuredili.

Sada u autobusu imaju sve što im je potrebno – spavaću sobu, dnevnu sobu, garderober, kompletno kupatilo i prostranu kuhinju sa tremom ispred za opuštanje.

Upoznali su se prije sedam godina, a sada uživaju u porodičnom životu sa svojim blizancima u autobusu iz Breninog filma. Za svega 1.000 eura kupili su žuti kombi iz sedamdesetih u kojem su putovalu širom Evrope. Vremenom su ga preuredili tako da su u njemu proveli čitavu godinu obilazeći sva mjesta koja su željeli da vide.

Međutim, kada su se djeca rodila, odlučili su da se smjeste u nešto prostranije, pa je njihov izbor pao na 40-godišnji putnički autobus proizvođača FAP-a. On je ubrzo dobio izglede pravog doma koji se prostire na 25 kvadrata.

Nakon dvije i po godine rada, konačno su završili sve prepravke na svom ljubimcu i sa ponosom su proglasili da je njihov autobus postao njihov dom.

– U ovoj završnoj fazi radova smo obezbedili vodu, obnovili 30 godina staru, iznošenu instrument-tablu, napravili trem za opuštanje u trenucima predaha, krovnu terasu sa panoramskim pogledom na šumovita brda Maljena – obavili kompletnu renovaciju limarije i na kraju ga prefarbali. U videu koji je dostupan možete videti sve ove radove.