razvojni_logo_cb_s

Vozači iz Srbije i Hrvatske će u obje zemlje prolaziti naplatne postaje na autocestama bez čekanja

“Svi oni koji imaju srpske tagove moći će bez ikakvih problema prolaziti naplatne postaje u Hrvatskoj, a sa hrvatskim tagovima bez čekanja u Srbiji”, izjavio je srpski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić, koji je nazočio potpisivanju Memoranduma.

Vesić očekuje da će taj projekat s Hrvatskom dokazati da dvije zemlje “zajednički mogu rješavati probleme i kreirati budućnost” te da će u idućem razdoblju raditi na novim zajedničkim projektima.

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov ukazao je na značaj suradnje, posebno u rješavanju konkretnih problema.

“Počinje se rješavati na prvi pogled manje važni problemi, poput integrirane naplate cestarine, koji su zapravo značajni građanima”, rekao je Žigmanov, ocijenivši da će na taj način protok usluga, robe i ljudi biti znatno olakšan.

Iz Hrvatskih autocesta, pak, objavili su na mrežnim stranicama da su potpisali s JP „Putevi Srbije“ Memorandum o poslovnoj suradnji  s ciljem unapređenja i jačanja zajedničke suradnje u području razvijanja suvremene mreže autocesta, interoperabilnosti elektronske naplate cestarine, sigurnosti na autocestama i zaštite okoliša.

U priopćenju dodaju da je, nakon potpisane suradnje s JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine, ovo drugi Memorandum o regionalnoj suradnji na području prometne infrastrukture.