razvojni_logo_cb_s

Katarina Radivojević – glumica koja svoje ličke korijene sa ponosom ističe

Katarina Radivojević je glumica koja u svojoj bogatoj karijeri ima mnogo rola u poznatim filmovima i serijama. Ova glumica bila je aktivna i u kazalištu gdje je neko vreme glumila u predstavi „Komedijaši“. Učestvovala je i u šou „Tvoje lice zvuči poznato“ kao član žirija.

Katarina Radivojević je rođena 29. ožujka 1979. godine u Beogradu, a gdje je i završila Fakultet dramskih umjetnosti kod profesora Predraga Bajčetića. Prije toga je učila osnove glume kod Mike Aleksića.

Prvi susret sa kamerom Katarina je imala u „Policajcu sa Petlovog brda“ gdje je igrala zajedno sa velikanima, Ljubišom Samardžićem, Nedom Arnerić i Milenom Dravić. Serija se snimala od 1992. – 1994., a imala je velik uspjeh.

Odmah posle fakulteta dobila je veliku priliku da zaigra u filmu „Zona Zamfirova“. Za ovu je rolu dobila i nagradu za najboljeg debitanta u Nišu. Poslije ove uloge je porasla njena popularnost, a uslijedio je je još jedan film „Lavirint“, „Čarlston za Ognjenku“ i „Pljačka Trećeg rajha“.

Kasnije su uloge dolazile kao na traci i o njima ne treba previše pričati. Jedan dio životnog perioda provodi u Americi, ali široj javnosti nepoznata je jedna činjenica za ovu veliku glumicu, da po majci vuče korijene iz Like i taj dio svog života posebno ističe kao pozitivan temperament koji joj je pomogao u životu.