razvojni_logo_cb_s

Zimske radosti – Kupres

Prvi snijeg pao je na Kupresu. Kupreško skijalište postaje sve poznatije i okuplja mnoge skijaše i bordere iz BiH i regiona. Udaljeno je 5 kilometara od Kupresa. Povoljan geografski položaj jamči 100 dana snijega. Postoje 4 skijaške staze ukupne dužine oko 13 km, a to su dvosjedežnica, 2 ski lifta i jedan baby lift.

Također, imate noćno skijanje, sankanje, vožnje na sankama sa psećom zapregom, a ako nemate opremu možete je iznajmiti. Što se tiče smještaja imate apartmane, hotel Adria ski, privatni smještaj, kuprešku kuću. Ukoliko ste za nove avanture, zabavu i druženje imat ćete  priliku uživati u zabavnim sadržajima za sve uzraste i generacije. Što se tiče cijena evo primjer cijena za ski centar Ski Kraljica. Dvosjed:

Jedna vožnja odrasli 7 KM, djeca 5, dnevna karta odrasli 30 a djeca 20 KM. Poludnevna od 13h košta 25 KM za odrasle, a za djecu 15 KM, 2 dana, odrasli 50 KM, a djeca 35 KM. Sezonska karta za odrasle i djecu je 350 i 250 KM. Baby lift za dnevnu kartu je 10 KM ,poludnevna je 7, a za dva dana je 15 KM. Inače Ski Kraljica otvara svoja vrata 16.12.2023, a imate da iznajmite smještaj i ranije u hotelu i apartmanima, vikendicama… I ove godine posjetite Kupres i uživajte u zimskim radostima!