razvojni_logo_cb_s

Mađerkin breg – Vidikovac od održivih materijala iz kojeg se pruža pogled na četiri države

Mađerkin breg je mjesto s kojeg se pruža jedan od najljepših pogleda u kontinentalnoj Hrvatskoj, a  sada je dobio i novu atrakciju, vidikovac izgrađen od održivih materijala s kojeg se pruža pogled na čak četiri države: Sloveniju, Austriju, Mađarsku i Slovačku.

Ukupna visina vidikovca je 28 metara. Izgrađen je od lameliranog drveta u zvjezdanom tlocrtu s metalnim perforiranim stepenicama.

S novog vidikovca pruža se prekrasan pogled na prirodne ljepote najsjevernije hrvatske županije, na međimurske brege i vinograde Uz novoizgrađeni vidikovac nalazi se Biciklističko informativni centar (BIC) opremljen suvremenom informatičkom opremom za pružanje informacija o izletima.

Izvana je BIC prilagođen cikloturistima interaktivnim informacijskim ekranom osjetljivim na dodir, punjačem za e-bike, informacijama o biciklističkim rutama, stanicom za bicikle, stalkom za bicikle i odmorištem za bicikliste s klupama. Veliki su planovi i za nastavak razvoja ove turističke atrakcije, a jedna od ideja je zip-line s Mađerkinog brega do Robadja.

Osim što na ovom području možete uživati u nestvarnom pogledu s vidikovca, Mađerkin breg je prije svega poznat po vinogradima. Godinama su bili zapušteni, ali srećom kupile su ih dvije vinogradske obitelji koje su ovom mjestu vratile ljepotu koju i zaslužuje.