razvojni_logo_cb_s

Bili su na samom vrhu, a danas ih više nema na estradi

Većina muzičkih zvijezda osamdesetih i devedesetih je nestalo sa scene, pa mnogi koji i danas slušaju hitove uz koje su generacije odrastale, zaljubljivale se ili se prvi put poljubile, ni ne znaju kako one izgledaju poslije nekoliko decenija.

Njihove pjesme žive za sebe, a izvođači koji se mogu vidjeti u spotovima ili nekim davnim gostovanjima na TV ekranu, sada izgledaju potpuno drugačije. U jednom trenutku ih je znala svaka osoba, a onda su prosto zaboravljeni.

Imali su potpuno različite sudbine, ali im je zajedničko to što odjednom više niko nije znao šta im se desilo.

Marina Perazić pjevala je u grupi „Denis&Denis”, predvodila je talas elektronske muzike osamdesetih godina. Bila je seks-simbol pop scene tadašnje SFRJ.

Nakon nekog vremena otišla je u SAD gdje radila kao dadilja i konobarica. Vratila se u Hrvatsku gdje je pokušala da oživi nekadašnju grupu, ali joj to nije uspjelo. Zadnjih godina živi u Rijeci i povremo nastupa po hrvatskim klubovima, a učestvovala je i u rijalitiju “Farma”.

Daniel Popović je 1983. godine bio četvrti na Euroviziji, a danas je njegova zvijezda očigledno potamnila jer je došao u tu situaciju da za sebe kaže da je “socijalni slučaj”.

Živi u Ljubljani sa četvrtom suprugom Aleksandrom i sjeća se slavnih vremena.

Vesna Galiot Gala jedna je od prvih srpskih dens pjevačica, koja se pojavila devedesetih godina, tačnije 1994. i postala jedna od najpopularnijih.

I dalje se pamte njeni hitovi „Nedostajaćeš mi”, „Izaberi”, „Zlatna ribica”, „Budim se”, a Gala je i pored uspjeha koji je imala riješila da se povuče sa scene. U jednom trenutku je planirala da se vrati namuzičku scenu, ali je od toga ipak odustala.

Pjevačica Brankica Celabović, poznatija kao Ella B, bila je velika zvijezda devedesetih, kada je svojom muzikom obarala rekorde svih muzičkih top lista. Iako su pjesme lijepe plavuše postali veliki hitovi, ona je odlučila da napusti muzičku karijeru i odseli se iz Srbije.

Brankica se zaljubila u jednog od osnivača grupe Bit strit Ljubomira Celabovića, a svoju ljubav su krunisali brakom na jako neobičan način. Na vrhuncu popularnosti nestali su sa scene i vjenčali se u rijaliti emisiji, dok ih estrada više nije zanimala.

Danas ovaj bračni par živi u Štutgartu i imaju četvoro djece, Kristijana, Aleksandra, Danijela i Tamaru. Na novoj životnoj adresi započeli su i potpuno nove karijere, a kako kažu, djeca i ne znaju kakvu popularnost su uživali u mladosti.

Ksenija Mijatović devedesetih je harala scenom, a neke njene pjesme su i danas i te kako aktuelne. Pjevačica specifičnog glasa potpuno je nestala sa estrade i svoj život posvetila duhovnom uzdizanju.

Ona se danas bavi psihologijom i vodi veoma popularnu Instagram stranicu za lični rast i razvoj.

Ksenija je na sajtu koji vodi otkrila i neke stvari o sebi koje se neće naći u njenim muzičkim biografijama, a prilično su bitne za njen put. Takva je vitiligo, bolest kože s kojom se susrela još kao djevojčica.

Ljiljana Rančić, poznata kao Madam Piano, probila se na estradi duetom „Eternal love” sa Italijanom Frankom Masijem, ali je 2003. riješila da napusti muziku i posveti se astrologiji. Stekla je sertifikat međunarodnog profesionalnog astrologa i danas se predstavlja pod pseudonimom Nia Nedeljković.

Profesiju je promjenila i Danica Bukilić iz grupe Dak. Čuvena Coka danas radi u pošti i nema dodirnih tačaka sa muzikom.