razvojni_logo_cb_s

Novi Sad je simbol Vojvodine i grad koji treba posjetiti

Novi Sad je grad u koji svi rado dolaze. Izuzetno je bogat gradjevinama i raznim mjestima koja morate posjetiti. Novi Sad se može pohvaliti svojim pozorištima Srpsko narodno pozorište, Pozorište mladih, Teatar 34. Gradska kuća je jedna od najstarijih gradjevina u blizini Srpskog narodnog pozorišta, na trgu. Odmah vidite i spomenik Svetozaru Miletiću. Preko trga idete u jednu od najpoznatijih ulica Zmaj Jovinu ulicu, koja se proteže od Trga Slobode pa do Vladičanskog dvora. Ispred dvora nalazi se i simbol ove ulice, spomenik Jovanu Jovanović Zmaju. Iz Zmaj Jovine  ulazi se u Dunavsku  ulicu gdje je najpoznatiji park u Novom Sadu,Dunavski park.  U blizini se nalazi i Muzej grada Novog Sada i Muzej savremene umjetnosti. 

Najstarija književna i naučna institucija je Matica Srpska. Možete posjetiti vjerske hramove Nikolajevsku crkvu, Uspensku crkvu, Sabornu crkvu, Almašku crkvu. Rimokatoličke crkve su Rimokatolička parohija crkva Imena Marijinog i Crkva Snežne Gospe. U gradu postoji i Sinagoga. Na Petrovaradinskoj tvrdjave se svake godine održava Exit festival. 

Simbol Vojvodine Novi Sad u koji dolazi i najviše posjetilaca ima i jako dobre restorane. Jedni od tih su Piknik restoran Novi Sad, Čarda Aqua restoran Petrovaradin, Etno restoran Novi Sad – Lazin Salaš, Plava frajoa Novi Sad, Piato Novi Sad, Restoran Gentlemen Novi Sad, Dva štapića Novi Sad, Fish I zeleniš Novi Sad. Nemojte propustiti i Ribarsko ostrvo – Ribarac i plovidbu Dunavom. Kako jedan grad čine i ljudi koji u njemu žive tako i u Novom Sadu žive topli i srdačni ljudi